РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000240394<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Михайлов В. М. 
Наукове обгрунтування і розробка прогресивних процесів та обладнання для виробництва жарених кулінарних виробів : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / В. М. Михайлов; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 34 c. - укp.

Запропоновано наукову концепцію для розв'язання проблеми зниження витрат енергетичних і матеріальних ресурсів під час виробництва смажених кулінарних виробів та можливі напрямки її реалізації. Розроблено теоретичні теплові моделі процесів інфра-червоного (ІЧ) смаження у регульованих за складом газових середовищах (РСГС) та смаження у функціональних замкнених середовищах (ФЗС). Досліджено зміни теплотехнічного стану газового середовища з підвищеним вмістом двоокису вуглецю та пароповітряного середовища за умов ІЧ-нагріву, а також закономірності тепло- та масоперенесення у разі ІЧ-смажіння у РСГС. Розроблено комбіновані процеси ІЧ-смажіння в РСГС та смаження у ФСЗ. Науково обгрунтовано та реалізовано методологію цілеспрямованого регулювання складу компонентів напівфабрикатів з урахуванням їх оптичних, теплофізичних і адсорбційних властивостей складових компонентів та ступеня масивності під час розробки енерго- та ресурсоощадних технологічних процесів виробництва багатокомпонентних кулінарних виробів. Розроблено конструкції обладнання нового типу та визначено технологічні показники теплової обробки клінарних виробів. Оцінено економічну ефективність науково-технічних розробок і запропоновано заходи щодо упровадження їх у виробництво.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.2-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА325290 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського