РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000240367<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Сафонова О. М. 
Наукове обгрунтування та розроблення технологій борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів з використанням нетрадиційної борошняної сировини : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.01 / О. М. Сафонова; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 39 c. - укp.

Розроблено технології виготовлення борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів з різної борошняної сировини на базі якісно зміненого процесу тістоутворення. Науково обгрунтовано й експериментально доведено, що використання ячмінного, соргового, трітікалєвого борошна, а також пшеничного борошна зі зниженими хлібопекарськими властивостями у поєднанні з багатоатомним спиртом з органічними кислотами (або їх натрієвими солями) дозволяє керувати процесом тістоутворення та якістю борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів. Вперше виявлено закономірності комплексного впливу домішок-регуляторів кислотності та багатоатомних спиртів на основні біополімери борошна, механізми регулювання структурно-механічних характеристик тіста з різної борошняної сировини, якісних показників борошняних кондитерських і хлібопекарських виробів. Вперше встановлено закономірності формування якості борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів з нетрадиційної борошняної сировини під час її виробництва та зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л838-3 + Л865-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА349039 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського