РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000216218<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Колісник О. І. 
Хімічний склад м'яса абердин-анууських бичків різних генотипів / О. І. Колісник // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2009. - № 1. - С. 153-155. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено дані про хімічний склад м'яса бичків абердин-анууської породи різних генотипів: британської, американської та української селекцій. Встановлено перевагу бичків крупного генотипу американської селекції за всіма основними показниками хімічного складу м'яса - фаршу і найдовшого м'яза спини. М'ясо бичків усіх генотипів характеризується високою якістю та є дієтичним. Із віком тварин у м'ясі зменшується вміст вологи і підвищується його жирність. За співвідношенням між вологою і жиром зроблено висновки про "стиглість" м'яса. Цей показник найоптимальнішим є у бичків дрібного скоростиглого типу вже в п'ятнадцятимісячному віці, що свідчить про готовність цих тварин до забою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-922

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського