Гавва О. М. Пакування хліба / О. М. Гавва // Упаковка. - 2006. - № 1. - С. 54-56. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Зазначено, що хліб - це основний продукт у структурі харчування населення України. До 70 % хліба та хлібобулочних виробів (ХБВ) виготовляється на потужних підприємствах, тобто здійснюється масове його виробництво. За таких умов виробництва та вирішення соціальної проблеми - забезпечення пересічного покупця хлібом за доступною ціною - стало підгрунтям прийняття нормативних документів, якими передбачено реалізацію хліба в Україні без упаковки. У 2004 р. в Україні реалізовано хліба та ХБВ у пакованому вигляді лише 10 % від усього обсягу виробництва, тоді як в країнах Європи хліб реалізується тільки пакованим. Для забезпечення населення України свіжим хлібом із дотриманням санітарно-гігієнічних умов його зберігання, транспортування та реалізації потрібно здійснювати його обов'язкове пакування. Вибір типу та виду упаковки для хліба, технології пакування залежать від багатьох факторів, в т. ч. від виду хліба, терміну зберігання, способу використання. Технічних проблем із вирішення питання пакування хліба в Україні немає, потрібно вдосконалювати законодавчу базу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.8
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|