РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000172896<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Гавва О. М. 
Пакування хліба / О. М. Гавва // Упаковка. - 2006. - № 1. - С. 54-56. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Зазначено, що хліб - це основний продукт у структурі харчування населення України. До 70 % хліба та хлібобулочних виробів (ХБВ) виготовляється на потужних підприємствах, тобто здійснюється масове його виробництво. За таких умов виробництва та вирішення соціальної проблеми - забезпечення пересічного покупця хлібом за доступною ціною - стало підгрунтям прийняття нормативних документів, якими передбачено реалізацію хліба в Україні без упаковки. У 2004 р. в Україні реалізовано хліба та ХБВ у пакованому вигляді лише 10 % від усього обсягу виробництва, тоді як в країнах Європи хліб реалізується тільки пакованим. Для забезпечення населення України свіжим хлібом із дотриманням санітарно-гігієнічних умов його зберігання, транспортування та реалізації потрібно здійснювати його обов'язкове пакування. Вибір типу та виду упаковки для хліба, технології пакування залежать від багатьох факторів, в т. ч. від виду хліба, терміну зберігання, способу використання. Технічних проблем із вирішення питання пакування хліба в Україні немає, потрібно вдосконалювати законодавчу базу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського