Токовенко І. П. Особливості засвоєння амінокислот представниками роду Mycoplasma / І. П. Токовенко, Л. П. Малиновська // Мікробіол. журн. - 2004. - 66, № 3. - С. 58-63. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.Досліджено здатність представників роду Mycoplasma засвоювати різні амінокислоти. Усі досліджені типові штами Mycoplasma pneumoniae, M. capricolum, M. hominis, M. mycoides subsp. capri, M. fermentans, M. salivarium використовували аспарагін, глутамін, треонін, гістидин і триптофан. Більшість мікоплазм засвоювали також пролін, фенілаланін, метіонін, глутамат, лізин, серин, тирозин, гліцин, валін, ізолейцин та аланін, рідше - лейцин і цистеїн. Кожен з досліджених видів мікоплазм характеризувався індивідуальним спектром засвоюваних амінокислот, що можна використати як допоміжну ознаку в систематиці молікутів. Ключ. слова: мікоплазми, засвоєння, амінокислоти Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.221.1*72
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|