РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000116634<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Малежик І. Ф. 
Процеси і апарати харчових виробництв. Лабораторний практикум : навч. посіб. / І. Ф. Малежик, П. С. Циганков, В. Л. Зав'ялов, П. М. Немирович, В. А. Задніпряний, Л. В. Зоткіна; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 223 c. - Бібліогр.: с. 211-212. - укp.

Наведено теоретичні відомості про типові гідромеханічні, теплові, масообмінні та механічні процеси харчового виробництва. Описано будову та принцип роботи промислових апаратів і механізмів, які використовуються для реалізації харчових технологій. Розглянуто методики визначення режимів руху рідини у потоці, коефіцієнта опору тертя й еквівалентної шорсткості, витрати енергії під час механічного перемішування у рідкому середовищі, а також основних характеристик процесу подрібнення на молотковій і валковій дробарках. Розкрито особливості функціонування двокорпусної випарної установки, пластинчастого та кожухотрубного теплообмінників. Обгрунтовано можливості інтенсифікації масообмінних процесів за допомогою низькочастотних механічних коливань. Розроблено завдання та методичні рекомендації щодо виконання лабораторних робіт з навчального курсу "Процеси та апарати харчових виробництв".

Приведены теоретические сведения о типовых гидромеханических, тепловых, массобменных и механических процессах пищевого производства. Описаны строение и принцип действия промышленных аппаратов и механизмов, использующихся при реализации пищевых технологий. Рассмотрены методики определения режимов движения жидкости в потоке, коэффициента сопротивления трения и эквивалентной жесткости, затрат энергии при механическом перемешивании в жидкой среде, а также основных характеристик процесса измельчения на молотковой и валковой дробилках. Раскрыты особенности функционирования двокорпусной испарительной установки, пластинчастого и кожухообразный теплообменников. Показаны возможности интенсификации массобменных процессов с помощью низкочастотных механических колебаний. Разработаны задания и методические рекомендации по выполнению лабораторных работ по учебному курсу "Процессы и аппараты пищевых производств".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА717384 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського