Ромаскевич Ю. О. Посібник з основних питань оптимізації харчування в спорті / Ю. О. Ромаскевич, Б. Г. Кедровський, С. О. Ротонос; Херсон. обл. центр здоров'я та спорт. медицини, Херсон. держ. ун-т, Херсон. обл. центр фіз. здоров'я населення "Спорт для всіх". - Херсон : ВАТ "ХМД", 2006. - 35 c. - укp.Викладено основні питання оптимізації харчування в спорті, наведено методики формування харчового раціону спортсменів різноманітної спеціалізації на різних етапах підготовки до змагань з урахуванням сучасних уявлень, досвіду про режим і раціон харчування спортсменів, вимог антидопінгового законодавства. Охарактеризовано фармакологічні засоби, що сприяють підвищенню ефективності тренувального процесу, зокрема, панангін, галаскорбін, лецитін, глітамінову кислоту, інозин. Изложены основные вопросы оптимизации питания в спорте, приведены методики формирования пищевого рациона спортсменов разнообразной специализации на разных этапах подготовки к соревнованиям с учетом современных представлений, опыта о режиме и рационе питания спортсменов, требований антидопингового законодательства. Охарактеризованы фармакологические сресдтва, способствующие повышению эффективности тренировочного процесса, в частности, панангин, галаскорпин, лецитин, глитаминовая кислота. Індекс рубрикатора НБУВ: Ч510.811
Рубрики:
Шифр НБУВ: Р106492 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|