Курчій Б. О. Етилен як ініціатор пероксидного окиснення ліпідів тканин проростків озимого жита / Б. О. Курчій // Физиология и биохимия культур. растений. - 2000. - 32, № 5. - С. 386-393. - Бібліогр.: 25 назв. - укp.Досліджено вплив диквату й етилену на вміст ліпідів, жирних кислот, малонового діальдегіду (МДА) та гідропероксидів у проростках озимого жита та тканинах яблук. Встановлено, що під впливом диквату й етилену зменшувався вміст фосфатидилхоліну та фосфатидилінозитолу, а також ненасичених жирних кислот у разі одночасного збільшення насичених. Дикват та етилен активували процеси пероксидного окиснення ліпідів у тканинах, що збільшувало кількість МДА та гідропероксидних сполук. Запропоновано та схематично описано вільнорадикальний механізм дії етилену. Ключ. слова: етилен, дикват, ліпіди, жирні кислоти, малоновий діальдегід, озиме жито Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*725.13*723 + П212.403
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|