Наукова періодика України Здоров'я суспільства


Скрыпник И. Н. 
Современные спорообразующие пробиотики в лечении нарушений микробиоценоза кишечника: эффективность и безопасность / И. Н. Скрыпник, А. С. Маслова, Я. А. Мандрыка // Здоров'я суспільства. - 2013. - Т. 2, № 3-4. - С. 73-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zdc_2013_2_3-4_15
Наведено дані літератури щодо характеристики механізмів дії, ефективності та безпечності спороутворювальних бактерій, які застосовують як пробіотики. Детально викладено вплив пробіотика-біоентеросептика "Ентерожерміна", який містить поліантибіотикорезистентні спори штаму Bacillus clausii, на порушення мікрофлори кишечнику, стан імунної системи. Позитивними особливостями "Ентерожерміни" є таксономічна ідентифікація, ефект самоелімінації, антибіотикорезистентність, високий профіль безпеки та можливість застосування з метою профілактики побічних ефектів з боку травного каналу, зумовлених прийомом антибіотиків і хіміотерапевтичних засобів.
  Повний текст PDF - 3.084 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Скрыпник И.
  • Маслова А.
  • Мандрыка Я.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Скрыпник И. Н. Современные спорообразующие пробиотики в лечении нарушений микробиоценоза кишечника: эффективность и безопасность / И. Н. Скрыпник, А. С. Маслова, Я. А. Мандрыка // Здоров'я суспільства. - 2013. - Т. 2, № 3-4. - С. 73-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zdc_2013_2_3-4_15.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Маслова Ганна Сергіївна (медичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського