Наукова періодика України | Український біофармацевтичний журнал | ||
Романенко Є. А. Дослідження динаміки екстракції біологічно активних речовин трави собачої кропиви з метою одержання настойки / Є. А. Романенко, О. М. Кошовий, А. М. Ковальова, Т. В. Ільїна, А. М. Комісаренко // Український біофармацевтичний журнал. - 2018. - № 3. - С. 66-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ubfj_2018_3_13 Настойка трави собачої кропиви - один з найбільш популярних рослинних препаратів седативної дії. Настойку одержують методом мацерації у співвідношенні 1 : 5, при цьому в шроті трави собачої кропиви залишається ще значна кількість біологічно активних речовин (БАР). Враховуючи це, доцільно дослідити динаміку екстракції БАР з трави собачої кропиви та визначити її оптимальну кратність. Мета дослідження - вивчення динаміки екстракції БАР з трави собачої кропиви 70 % етанолом для визначення оптимальної кратності при одержанні настойки з цієї сировини. Визначення похідних гідроксикоричної кислоти, флавоноїдів та суми фенольних сполук проводили спектрофотометричним методом та методом ВЕРХ. Для оптимізації екстрагування БАР і вибору оптимальної кратності екстракції було розраховано коефіцієнт масовіддачі кожної стадії (m Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Романенко Є. А. Дослідження динаміки екстракції біологічно активних речовин трави собачої кропиви з метою одержання настойки / Є. А. Романенко, О. М. Кошовий, А. М. Ковальова, Т. В. Ільїна, А. М. Комісаренко // Український біофармацевтичний журнал. - 2018. - № 3. - С. 66-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ubfj_2018_3_13.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |