Наукова періодика України Товари і ринки


Галиш В. 
Сорбційні властивості шкаралупи кісточок абрикоса / В. Галиш, Н. Чикун, Б. Пасальський // Товари і ринки. - 2018. - № 2. - С. 46-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2018_2_7
Досліджено сорбційні властивості рослинних відходів харчової промисловості, зокрема шкаралупи кісточок абрикоса. Визначено сорбційну здатність рослинного матеріалу щодо метиленового синього та йонів важких металів (Fe<^>3+ та Cu<^>2+). Показано, що за поглинальними властивостями подрібнена шкаралупа не поступається за ефективністю, а в деяких випадках навіть перевищує інших представників рослинних відходів сільського господарства та харчової промисловості.
  Повний текст PDF - 554.144 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Галиш В.
  • Чикун Н.
  • Пасальський Б.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Галиш В. Сорбційні властивості шкаралупи кісточок абрикоса / В. Галиш, Н. Чикун, Б. Пасальський // Товари і ринки. - 2018. - № 2. - С. 46-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2018_2_7.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського