Наукова періодика України Товари і ринки


Гніцевич В. 
Технологія та біологічна цінність виробів із молочно-білкового концентрату / В. Гніцевич, Т. Юдіна, Л. Дейниченко // Товари і ринки. - 2017. - № 1. - С. 139–148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2017_1_16
Розглянуто традиційні та сучасні способи виробництва білкових концентратів, виділено їх переваги та недоліки. Запропоновано технологію виробництва молочно-білкових копреципітатів на основі білково-вуглеводної молочної сировини з використанням як коагулянтів пюре із ягід журавлини та калини. Досліджено хімічний склад і білкову складову копреципітатів і доведено їх високу харчову та біологічну цінність.Доведено доцільність використання молочно-білкових концентратів у харчовій промисловості та ресторанному господарстві, виділено їх переваги порівняно з традиційними білковими продуктами. Запропоновано технологію виробництва виробів із молочно-білкового концентрату, одержаного із використанням пюре журавлини як коагулянту. Досліджено загальний хімічний склад отриманих продуктів, їх білкову складову, вміст вітамінів і мінеральних речовин. Доведено, що розроблений продукт характеризується високою харчовою та біологічною цінністю.
  Повний текст PDF - 884.822 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Гніцевич В.
  • Юдіна Т.
  • Дейниченко Л.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Гніцевич В. Технологія та біологічна цінність виробів із молочно-білкового концентрату / В. Гніцевич, Т. Юдіна, Л. Дейниченко // Товари і ринки. - 2017. - № 1. - С. 139–148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2017_1_16.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського