Наукова періодика України | Таврійський науковий вісник | ||
Симон М. Ю. Вплив пекарських дріжджів на інтенсивність окисних процесів в печніці у молоді російського осетра (Аcipenser uldenstaedtii) / М. Ю. Симон // Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки. - 2017. - Вип. 97. - С. 265-271. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnveconn_2017_97_44 Наведено результати досліджень впливу інактивованих пекарських дріжджів як кормової добавки в складі стартового корму для молоді російського осетра (Acipenser guldenstaedtii) на інтенсивність окисних процесів в його організмі. Проаналізовано вплив інактивованих пекарських дріжджів на процеси пероксидного окиснення ліпідів. Для проведення досліджень було використано активність ензимів системи антиоксидантного захисту (каталази та супероксидисмутази) та рівень нагромадження продуктів пероксидного окиснення ліпідів (дієнових кон'югатів та малонового діальдегіду) у м'язах молоді російського осетра. У результаті проведених досліджень було виявлено, що дріжджі хоча і викликають незначний оксидативний стрес, в цілому позитивно впливають на антиоксиданту систему організму молоді російського осетра. Для досягнення позитивного рибницького ефекту від її вирощування у склад базового осетрового корму варто додавати інактивовані пекарські дріжджі в кількості 15 % від раціону протягом 7 днів від початку переходу на екзогенне живлення. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Симон М. Ю. Вплив пекарських дріжджів на інтенсивність окисних процесів в печніці у молоді російського осетра (Аcipenser uldenstaedtii) / М. Ю. Симон // Таврійський науковий вісник. Сільськогосподарські науки. - 2017. - Вип. 97. - С. 265-271. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnveconn_2017_97_44.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |