Наукова періодика України Технічні науки та технології


Protsan N. 
Effect of alkylresorcinols derivatives on the activity of enzyme preparations / N. Protsan, S. Oliynichuk, S. Verbytskyi // Технічні науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 235-240. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_4_28
На ефективну каталітичну активність ферментного препарату під час зброджування сусла впливає низка чинників, показник оцукрюючої здатності сусла і є показником активності ферментних препаратів. Для підтвердження наведеного твердження було проведено дослідження з дезактивації похідних алкілрезорцинолів різними речовинами. Під час досліджень як дезактивуючі речовини було застосовано харчову соду, аміачну воду та розчин гідроксиду натрію. Алкілрезорциноли, що містяться у житі, негативно впливають на альфа-амілитичну активність. Нейтралізація похідних алкілрезорцинолів зумовила збереження активності ферментного препарату протягом всього періоду зброджування середовища. Використання аміачної води та молочної кислоти на стадії приготування замісів позитивно впливає на бродильну активність дріжджів за рахунок збагачення середовища джерелом азоту та підвищує вміст спирту у дозрілій бражці.
  Повний текст PDF - 594.422 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Protsan N.
  • Oliynichuk S.
  • Verbytskyi S.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Protsan N. Effect of alkylresorcinols derivatives on the activity of enzyme preparations / N. Protsan, S. Oliynichuk, S. Verbytskyi // Технічні науки та технології. - 2017. - № 4. - С. 235-240. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_4_28.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського