Наукова періодика України Технічні науки та технології


Мостова Л. 
Вплив геометричної форми харчового продукту на втрати вітаміну С при термічній обробці / Л. Мостова, Л. Мартиненко, С. Касьянов // Технічні науки та технології. - 2017. - № 2. - С. 188-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_2_24
Встановлено, що при гідротермічній обробці картоплі при температурі 100 <$E symbol Р>С до стадії кулінарної готовності існує оптимальний лінійний розмір при якому в ній відбувається мінімальні втрати вітаміну С. Наприклад, для картоплі, що має геометричну форму циліндра радіус якого дорівнює 20 мм максимальне значення середньої концентрації вітаміну (С = 60 % відносно сирої картоплі) досягається при висоті циліндра рівній 16 мм. Для картоплі, що має геометричну форму кулі максимальне значення середньої концентрації вітаміну (С = 50 %) досягається при радіусі рівному 14 мм.
  Повний текст PDF - 567.524 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Мостова Л.
  • Мартиненко Л.
  • Касьянов С.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Мостова Л. Вплив геометричної форми харчового продукту на втрати вітаміну С при термічній обробці / Л. Мостова, Л. Мартиненко, С. Касьянов // Технічні науки та технології. - 2017. - № 2. - С. 188-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_2_24.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Мостова Людмила Миколаївна (технічні науки)
  • Касьянов Сергій Павлович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського