Наукова періодика України | Технічні науки та технології | ||
Мостова Л. Вплив геометричної форми харчового продукту на втрати вітаміну С при термічній обробці / Л. Мостова, Л. Мартиненко, С. Касьянов // Технічні науки та технології. - 2017. - № 2. - С. 188-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_2_24 Встановлено, що при гідротермічній обробці картоплі при температурі 100 <$E symbol Р>С до стадії кулінарної готовності існує оптимальний лінійний розмір при якому в ній відбувається мінімальні втрати вітаміну С. Наприклад, для картоплі, що має геометричну форму циліндра радіус якого дорівнює 20 мм максимальне значення середньої концентрації вітаміну (С = 60 % відносно сирої картоплі) досягається при висоті циліндра рівній 16 мм. Для картоплі, що має геометричну форму кулі максимальне значення середньої концентрації вітаміну (С = 50 %) досягається при радіусі рівному 14 мм. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Мостова Л. Вплив геометричної форми харчового продукту на втрати вітаміну С при термічній обробці / Л. Мостова, Л. Мартиненко, С. Касьянов // Технічні науки та технології. - 2017. - № 2. - С. 188-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_2_24.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |