Наукова періодика України | Технічні науки та технології | ||
Жулінська О. Оцінка якості та безпечності функціональних харчових продуктів із застосуванням математичної моделі / О. Жулінська, К. Свідло // Технічні науки та технології. - 2017. - № 1. - С. 217-224. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_1_27 Процеси, що впливають на якість функціональної харчової продукції, мають різну природу, тобто їх показники якості різні, і вони мають різні шкали оцінювання, але на сьогодні не існує єдиної методики їх оцінювання, крім цього, різноманітність математичних методів вимагає глибокого наукового дослідження в частині оптимальності та ефективності. Аналіз наукової літератури показав, що існуючі математичні моделі (функції бажаності) дозволяють оцінювати якість продукції і процесів різної природи, але не розроблено дієвого математичного методу для визначення комплексного показника якості продукції функціонального призначення для застосування на виробництві. Застосовано математичний метод для визначення якості продукції функціонального призначення, у вигляді суміші розподілу найбільшого та найменшого значень випадкових величин, а також знайдено числові характеристики цієї суміші - це математичне сподівання, дисперсія, середнє квадратичне відхилення, центральний момент третього порядку, центральний момент четвертого порядку, коефіцієнт асиметрії та коефіцієнт ексцесу. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Жулінська О. Оцінка якості та безпечності функціональних харчових продуктів із застосуванням математичної моделі / О. Жулінська, К. Свідло // Технічні науки та технології. - 2017. - № 1. - С. 217-224. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2017_1_27.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |