Наукова періодика України | Технічні науки та технології | ||
Воробйова В. І. Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркогосортів / В. І. Воробйова, О. Е. Чигиринець, В. Г. Єфімова, Т. М. Пилипенко, І. М. Трус // Технічні науки та технології. - 2015. - № 2. - С. 210-215. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2015_2_37 Методом газової хромато-мас-спектрометрії визначено компонентний склад ізопропанольного екстракту шишок хмелю ароматичного та гіркого сортів. Встановлено, що в екстракті сорту хмелю "Ароматичний" превалюють поліфенольні сполуки (кемпферол, кверцетин, тимол, карвакрол, ванілін), карбонові та фенолкарбонові кислоти, а в екстракті гіркого сорту - <$E alpha>- та <$E beta>-кислоти й терпенові сполуки. Зроблено висновок про можливість використання екстракту для створення продукції з високою біологічною цінністю. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Воробйова В. І. Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркогосортів / В. І. Воробйова, О. Е. Чигиринець, В. Г. Єфімова, Т. М. Пилипенко, І. М. Трус // Технічні науки та технології. - 2015. - № 2. - С. 210-215. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2015_2_37.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |