Наукова періодика України | Свинарство | ||
Рибалко В. П. Фізико-хімічні властивості сала свиней червоної білопоясої породи / В. П. Рибалко, Г. О. Бірта, Ю. Г. Бургу // Свинарство. - 2014. - Вип. 65. - С. 180-183. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/svun_2014_65_35 Наведено результати фізико-хімічних властивостей жирнокислотного "складу" сала свиней різних порід залежно від породності та вагових кондицій. У салі кастратів породи ландрас арахідонової кислоти було 0,91, у миргородської - тільки 0,69. Найбільше виявлено олеїнової кислоти в салі кастратів породи ландрас і найменше - в червонопоясній спеціалізованій лінії (ЧПСЛ); ця різниця статистично недостовірна. Насичених жирних кислот найбільше було виявлено в салі свинок ЧПСЛ породи і найменше - у кастратів породи ландрас. Дані досліджень мають певну цінність для характеристики якості м'ясопродуктів, одержуваних від свиней окремих порід. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Рибалко В. П. Фізико-хімічні властивості сала свиней червоної білопоясої породи / В. П. Рибалко, Г. О. Бірта, Ю. Г. Бургу // Свинарство. - 2014. - Вип. 65. - С. 180-183. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/svun_2014_65_35.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |