Наукова періодика України Свинарство


Рибалко В. П. 
Фізико-хімічні властивості сала свиней червоної білопоясої породи / В. П. Рибалко, Г. О. Бірта, Ю. Г. Бургу // Свинарство. - 2014. - Вип. 65. - С. 180-183. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/svun_2014_65_35
Наведено результати фізико-хімічних властивостей жирнокислотного "складу" сала свиней різних порід залежно від породності та вагових кондицій. У салі кастратів породи ландрас арахідонової кислоти було 0,91, у миргородської - тільки 0,69. Найбільше виявлено олеїнової кислоти в салі кастратів породи ландрас і найменше - в червонопоясній спеціалізованій лінії (ЧПСЛ); ця різниця статистично недостовірна. Насичених жирних кислот найбільше було виявлено в салі свинок ЧПСЛ породи і найменше - у кастратів породи ландрас. Дані досліджень мають певну цінність для характеристики якості м'ясопродуктів, одержуваних від свиней окремих порід.
  Повний текст PDF - 240.947 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Рибалко В.
  • Бірта Г.
  • Бургу Ю.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Рибалко В. П. Фізико-хімічні властивості сала свиней червоної білопоясої породи / В. П. Рибалко, Г. О. Бірта, Ю. Г. Бургу // Свинарство. - 2014. - Вип. 65. - С. 180-183. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/svun_2014_65_35.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Бірта Габріелла Олександрівна (сільськогосподарські науки)
  • Бірта Габріела Олександрівна (сільськогосподарські науки)
  • Бургу Юрій Георгійович (сільськогосподарські науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського