Наукова періодика України | Серце і судини | ||
Кіхтяк О. П. Харчові предиктори та провокатори розвитку цукрового діабету 2 типу і серцево-судинних уражень / О. П. Кіхтяк // Серце і судини. - 2013. - № 1. - С. 115-119. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sis_2013_1_18 Узагальнено результати клінічних і експериментальних досліджень, що вказують на причини розвитку цукрового діабету 2 типу і серцево-судинних подій. Окрім загальновідомих чинників, таких як переїдання і малорухомий спосіб життя, виявлено вплив і багатьох інших аспектів. Зокрема, показано негативний вплив частої їди, який пов'язують зі специфічним ефектом глюкози, а саме: залежними від часу потенціюванням і пригніченням. Визначено також взаємозв'язок між поколіннями в експериментах на гризунах: надмірне споживання високовуглеводної та жирної їжі сприяє розвитку неадекватного інсулінового реагування у їх нащадків. Велику кількість м'ясних і рибних продуктів у харчуванні також пов'язують зі збільшенням частоти розвитку цукрового діабету 2 типу, дисліпідемії, ішемічної хвороби серця, тоді як вегетаріанство рекомендують для профілактики розвитку цих патологічних станів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Кіхтяк О. П. Харчові предиктори та провокатори розвитку цукрового діабету 2 типу і серцево-судинних уражень / О. П. Кіхтяк // Серце і судини. - 2013. - № 1. - С. 115-119. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sis_2013_1_18.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |