Наукова періодика України | Theoretical and applied veterinary medicine | ||
Коляда С. М. Вміст жирних кислот загальних ліпідів у рубцевій рідині та продуктивні ознаки корів за наявності оксидів металів і цеолітового борошна в раціоні пасовищного періоду / С. М. Коляда, Й. Ф. Рівіс // Науково-технічний бюлетень Науково-дослідного центру біобезпеки та екологічного контролю ресурсів АПК Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. - 2015. - Vol. 3, № 2. - С. 33-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ndbnndc_2015_3_2_8 Мета роботи - дослідження впливу введення до раціону корів у літній період оксидів металів і цеолітового борошна на вміст жирних кислот загальних ліпідів у рубцевій рідині, молочну продуктивність та склад молока. Сформовано 3 групи корів української чорно-рябої молочної породи у першій половині лактації. Корови контрольної та I і II дослідних груп впродовж травня - липня утримувалися на пасовищі з молодою злаково-бобовою травою. Крім того, корови одержували комбікорм (4,0 кг на голову та 100 г на кожен кілограм молока). До складу останнього входили мінеральні елементи: магній, кобальт, цинк і купрум. Коровам I дослідної групи у складі комбікорму згодовували подібну за мінеральним складом до цеолітового борошна суміш такого хімічного складу (мас. ч.) SiO Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Коляда С. М. Вміст жирних кислот загальних ліпідів у рубцевій рідині та продуктивні ознаки корів за наявності оксидів металів і цеолітового борошна в раціоні пасовищного періоду / С. М. Коляда, Й. Ф. Рівіс // Науково-технічний бюлетень Науково-дослідного центру біобезпеки та екологічного контролю ресурсів АПК Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. - 2015. - Vol. 3, № 2. - С. 33-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ndbnndc_2015_3_2_8. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |