Наукова періодика України Хімія, фізика та технологія поверхні


Багацька Г. М. 
Вплив дисперсного йодиду міді на ферментативну активність дріжджових клітин Saccharomyces cerevisiae / Г. М. Багацька, Р. В. Мазуренко, С. М. Махно, П. П. Горбик // Хімія, фізика та технологія поверхні. - 2016. - Т. 7, № 3. - С. 353-360. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/khphtp_2016_7_3_12
За допомогою методу диференціальної мікрокалориметрії досліджено вплив частинок йодиду міді (CuI) у водній суспензії дріжджових клітин на інтенсифікацію процесу їх ферментації за умов ендогенного метаболізму. Показано, що присутність частинок CuI у суспензії дріжджів призводить до порушення регулярності теплового процесу, яке проявляється в поділі стадій оводнення та їх життєдіяльності, структурною реорганізацією в системі плазмолеми для захисту дріжджових клітин від бактерицидного впливу частинок йодиду міді.
  Повний текст PDF - 261.146 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Багацька Г.
  • Мазуренко Р.
  • Махно С.
  • Горбик П.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Багацька Г. М. Вплив дисперсного йодиду міді на ферментативну активність дріжджових клітин Saccharomyces cerevisiae / Г. М. Багацька, Р. В. Мазуренко, С. М. Махно, П. П. Горбик // Хімія, фізика та технологія поверхні. - 2016. - Т. 7, № 3. - С. 353-360. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/khphtp_2016_7_3_12.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Мазуренко Руслана Валентинівна (фізико-математичні науки)
  • Махно Станіслав Миколайович (фізико-математичні науки)
  • Горбик Петро Петрович (1950–) (фізико-математичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського