Наукова періодика України | Хімія, фізика та технологія поверхні | ||
Багацька Г. М. Вплив дисперсного йодиду міді на ферментативну активність дріжджових клітин Saccharomyces cerevisiae / Г. М. Багацька, Р. В. Мазуренко, С. М. Махно, П. П. Горбик // Хімія, фізика та технологія поверхні. - 2016. - Т. 7, № 3. - С. 353-360. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/khphtp_2016_7_3_12 За допомогою методу диференціальної мікрокалориметрії досліджено вплив частинок йодиду міді (CuI) у водній суспензії дріжджових клітин на інтенсифікацію процесу їх ферментації за умов ендогенного метаболізму. Показано, що присутність частинок CuI у суспензії дріжджів призводить до порушення регулярності теплового процесу, яке проявляється в поділі стадій оводнення та їх життєдіяльності, структурною реорганізацією в системі плазмолеми для захисту дріжджових клітин від бактерицидного впливу частинок йодиду міді. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Багацька Г. М. Вплив дисперсного йодиду міді на ферментативну активність дріжджових клітин Saccharomyces cerevisiae / Г. М. Багацька, Р. В. Мазуренко, С. М. Махно, П. П. Горбик // Хімія, фізика та технологія поверхні. - 2016. - Т. 7, № 3. - С. 353-360. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/khphtp_2016_7_3_12.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |