Наукова періодика України Гепатологія


Кондро М. М. 
Вплив мультипробіотика на склад білків гепатоцитів за умов глутаматіндукованого ожиріння / М. М. Кондро, Д. О. Воєйкова, Л. І. Степанова // Гепатологія. - 2017. - № 4. - С. 14-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gepat_2017_4_4
Охарактеризовано низько-, середньо- та високомолекулярні фракції гепатоцитарних білків за умов розвитку глутамат-індукованого ожиріння та корекції мультипробіотиком симбітер ацидофільний концентрований. Білкові фракції було розділено за допомогою диск-електрофорезу за методом Laemmli у градієнті ПААГ з додецилсульфатом натрію. За умов глутамат-індукованого ожиріння пул білків гепатоциту змінюється, а саме - зменшується вміст високомолекулярних білків на фоні підвищення вмісту низькомолекулярних. Характер змін у пулі гепатоцитарних білків узгоджується з раніше встановленими даними про зміни вмісту білків у гепатоцитах під впливом висококалорійної дієти, багатої на жири і вуглеводи. За умов корекції мультипробіотиком було відмічено схожі зміни у пулі білків гепатоциту, але у порівнянні з глутамат-індукованим ожирінням вміст низькомолекулярних білків був нижчим.
  Повний текст PDF - 112.908 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Кондро М.
  • Воєйкова Д.
  • Степанова Л.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Кондро М. М. Вплив мультипробіотика на склад білків гепатоцитів за умов глутаматіндукованого ожиріння / М. М. Кондро, Д. О. Воєйкова, Л. І. Степанова // Гепатологія. - 2017. - № 4. - С. 14-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gepat_2017_4_4.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Кондро Мар'яна Миронівна (медичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського