Наукова періодика України | Гастроентерологія | ||
Решетілов Ю. І. Особливості лікувального харчування хворих на артеріальну гіпертензію / Ю. І. Решетілов, Т. В. Богослав, Л. П. Кузнєцова // Гастроентерологія. - 2014. - № 3. - С. 84-88. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gastro_2014_3_16 Зазначено, що незважаючи на розробку превентивних і лікувальних заходів, стандартів ведення хворих, артеріальна гіпертензія (АГ) залишається одним із найбільш поширених хронічних захворювань людини. За даними офіційної статистики Міністерства охорони здоров'я України на 1 січня 2011 р., 32,2 % дорослого населення країни страждають на АГ. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, профілактика, спрямована на зміну способу життя, є універсальною "вакциною" протии АГ, а застосування немедикаментозних заходів сприяє зменшенню її нових випадків на 50 %. Викладено основні дієтологічні рекомендації для хворих на АГ, їх обгрунтованість з урахуванням патогенетичних аспектів формування АГ і розвитку атеросклеротичних змін з метою підвищення якості медикаментозного лікування, профілактики кардіоваскулярних ускладнень. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Решетілов Ю. І. Особливості лікувального харчування хворих на артеріальну гіпертензію / Ю. І. Решетілов, Т. В. Богослав, Л. П. Кузнєцова // Гастроентерологія. - 2014. - № 3. - С. 84-88. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gastro_2014_3_16.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |