Наукова періодика України Формування ринкових відносин в Україні


Пузирьова П. В. 
Концепція функціонування та стратегії розвитку підприємств готельно–ресторанної сфери / П. В. Пузирьова // Формування ринкових відносин в Україні. - 2019. - № 7-8. - С. 52-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/frvu_2019_7-8_8
Предмет дослідження - теоретичні та методичні основи процесу стратегічного розвитку підприємств готельно-ресторанної сфери (ПГРС) та концептуальне їх функціонування. Мета дослідження - дослідження концепції функціонування та стратегії розвитку ПГРС в сучасних ринкових динамічних умовах. Методи дослідження. Використано загальнонаукові та спеціальні методи дослідження економічних явищ щодо функціонування та стратегії розвитку ПГРС. Результати роботи. Встановлено, що концептуальні засади ПГРС базуються на визначенні основної концепції функціонування підприємства з урахуванням орієнтації його на певні сегменти споживчого ринку. Концепція функціонування та стратегії розвитку ПГРС набуває особливого значення, оскільки для підвищення рівня конкурентоспроможності ПГРС повинні постійно вводити інновації, щоб залишатись провідними у своєму сегменті та бути на два кроки попереду конкурентів. Подальший розвиток ПГРС неможливий без стимулювання розвитку туризму, рекреації, освіти в галузі готельно-ресторанного бізнесу, сприяння держави, налагодження інформаційної інфраструктури готельного та ресторанного ринку. Галузь застосування результатів. Туризм, готельно-ресторанна справа, менеджмент, управління підприємством, стратегічне управління. Висновки: концепція функціонування та стратегії розвитку ПГРС необхідна для підвищення рівня конкурентоспроможності ПГРС, які повинні постійно вводити інновації, щоб залишатись провідними у своєму сегменті та бути на два кроки попереду конкурентів. Подальший розвиток ПГРС неможливий без стимулювання розвитку туризму, рекреації, освіти в галузі готельно-ресторанного бізнесу, сприяння держави, налагодження інформаційної інфраструктури готельного та ресторанного ринку. Визначено, що основними напрямами підвищення конкурентоспроможності ПГРС є: персоніфікація обслуговування та орієнтація на потреби клієнтів; створення умов для залучення додаткових інвестицій в об'єкти готельного і ресторанного бізнесу; широке запровадження нових засобів комунікації та інформаційних технологій; підвищення якості наданих послуг; запровадження нових технологій в ділову стратегію ПГРС з метою просування продуктів та послуг готелів та ресторанів.
  Повний текст PDF - 164.142 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Пузирьова П.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Пузирьова П. В. Концепція функціонування та стратегії розвитку підприємств готельно–ресторанної сфери / П. В. Пузирьова // Формування ринкових відносин в Україні. - 2019. - № 7-8. - С. 52-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/frvu_2019_7-8_8.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Пузирьова Поліна Володимирівна (економічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського