Наукова періодика України | Екологічна безпека | ||
Юрченко В. О. Дослідження дисперсного складу пилу кондитерських підприємств / В. О. Юрченко, К. С. Пономарьов, С. Д. Пономарьова // Екологічна безпека. - 2017. - Вип. 2. - С. 32-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ekbez_2017_2_7 Розглянуто проблему забруднення атмосферного повітря екологічно небезпечним пилом з розміром частинок до 10 мкм підприємствами кондитерського виробництва. Мета роботи - дослідження дисперсного складу пилу кондитерських підприємств, та визначення ефективності його вилучення існуючим на підприємстві пилоочисним обладнанням. Досліджено дисперсний склад 4 видів пилу (какао, крохмалю, цукру, борошна), утворюваного на кондитерському підприємстві, та дисперсний склад пилу, уловленого пилоочисним обладнанням. Експериментально та із застосуванням комп'ютерних програм установлено, що ефективність вилучення дрібнодисперсного пилу пилоочисним обладнанням не перевищує 80 %. Встановлено, що у пилу какао, що надходить до циклону, переважають частинки з розміром до 2 мкм, а в пилу какао, уловленому циклоном частинки з розміром до 4 мкм. У пилу крохмалю, що надходить до циклону, переважають частинки з розміром від 2 до 6 мкм, в уловленому циклоном - частинки з розміром від 6 до 12 мкм. У пилу цукру та борошна, які надходять у атмосферне повітря без очистки, переважають частинки з розміром до 4 мкм та до 16 мкм відповідно. Визначено основні характеристики пилу, необхідні для об'єктивного вибору пилоочисного обладнання. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Юрченко В. О. Дослідження дисперсного складу пилу кондитерських підприємств / В. О. Юрченко, К. С. Пономарьов, С. Д. Пономарьова // Екологічна безпека. - 2017. - Вип. 2. - С. 32-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ekbez_2017_2_7.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |