Наукова періодика України Екологічна безпека


Крусір Г. В. 
Щодо оцінки індексу екологічної небезпеки хлібопекарського підприємства з урахуванням можливості техногенної аварії / Г. В. Крусір, І. П. Кондратенко, Л. Л. Лобоцька, В. В. Добровольский // Екологічна безпека. - 2016. - Вип. 2. - С. 89-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ekbez_2016_2_15
Проаналізовано сучасні методи оцінки екологічної небезпеки підприємств. Розглянуто проблеми організації управління екологічною небезпекою хлібопекарського підприємства. Встановлено, що для оцінки екологічної небезпеки та ранжирування підприємств, об'єктів і джерел негативного впливу на навколишнє середовище необхідно розробити показник, що дозволяє чисельно оцінити екологічну небезпеку промислового об'єкта. Розглянуто питання оцінки екологічної небезпеки, в тому числі критерії оцінки екологічної небезпеки. Проаналізовано обсяги і особливості забруднень гідросфери, атмосфери і літосфери, що виникають при роботі підприємств хлібопекарської промисловості. Розглянуто математичні методи, що дозволяють оцінити абсолютну величину рівня екологічної небезпеки підприємства. Розроблено системну класифікацію підприємств, яка заснована на аналізі значення індексу екологічної небезпеки підприємства. Розглянуто питання встановлення і контролю екологічних вимог, механізми управління екологічною небезпекою, сучасні проблеми управління екологічною небезпекою підприємств хлібопекарської промисловості. Визначено основні джерела можливої техногенної небезпеки на хлібопекарському підприємстві. Розглянуто причини виникнення можливих аварій на хлібопекарських підприємствах. Визначено характер і рівень потенційної екологічної небезпеки хлібопекарського підприємства. Дано рекомендації щодо вдосконалення системи оцінки рівня оцінки екологічної небезпеки.
  Повний текст PDF - 573.347 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Крусір Г.
  • Кондратенко І.
  • Лобоцька Л.
  • Добровольский В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Крусір Г. В. Щодо оцінки індексу екологічної небезпеки хлібопекарського підприємства з урахуванням можливості техногенної аварії / Г. В. Крусір, І. П. Кондратенко, Л. Л. Лобоцька, В. В. Добровольский // Екологічна безпека. - 2016. - Вип. 2. - С. 89-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ekbez_2016_2_15.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Крусір Галина Всеволодівна (1965–) (біологічні науки)
  • Кондратенко Ірина Петрівна (технічні науки)
  • Кондратенко Ігор Петрович (1955–) (технічні науки)
  • Лобоцька Людмила Леонідівна (технічні науки)
  • Добровольський Валерій Володимирович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського