Наукова періодика України Економічний вісник університету


Козій Т. В. 
Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні / Т. В. Козій // Економічний вісник університету. - 2017. - Вип. 35(1). - С. 41-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecvu_2017_35%281%29__8
Розглянуто актуальну проблему реформування та зближення національної системи технічного регулювання з європейською. Європейська система щодо безпечності харчових продуктів сьогодні є однією з найкращих в світі, а європейський споживач є найбільш захищеним. Відсутність ефективної системи ринкового нагляду в Україні спричиняє зниження відповідальності виробників перед споживачем. Масовий випуск фальсифікованої та неякісної небезпечної продукції загрожує національній безпеці. Запропоновано запровадити адекватне реагування державних органів технічного регулювання на відповідну ситуацію та здійснити терміново необхідні заходи щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні; організувати постійний моніторинг продовольчих ринків і створити міжвідомчу комісію, наділену необхідними повноваженнями правового, адміністративного й економічного характеру. Державні органи виконавчої влади, а також виробники повинні сумлінно дотримуватись вимог законодавства під час перевірки та виготовлення якісної продукції харчування, тоді країна досягне більшого успіху як у сфері економіки, так і у безпеці харчування людини.
  Повний текст PDF - 335.38 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Козій Т.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Козій Т. В. Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні / Т. В. Козій // Економічний вісник університету. - 2017. - Вип. 35(1). - С. 41-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecvu_2017_35(1)__8.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського