Наукова періодика України Біологія тварин


Кисців В. О. 
Ліпідний склад тканин курей яєчного напряму продуктивності за різного рівня сульфату натрію у їх раціоні / В. О. Кисців, Я. М. Сірко, М. Ю. Островська // Біологія тварин. - 2014. - Т. 16, № 3. - С. 178. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2014_16_3_46
Досліджено вплив збільшення рівня натрію сульфату та мікроелементів (цинку, міді та марганцю) в раціоні курей-несучок на ліпідний склад тканин печінки, підшлункової залози та грудних м'язів. При цьому встановлено, що у молодняку курей під час згодовування підвищеної кількості мікроелементів збільшується вміст загальних ліпідів у тканинах печінки та підшлункової залози. В усіх досліджуваних тканинах був вищий відносний вміст фосфоліпідів. У тканинах підшлункової залози в 60-добовому віці, а у печінці і м'язах у 90-добовому зменшувався відносний вміст триацилгліцеролів. При цьому в тканинах печінки та м'язів протягом всього досліду рівень вільних жирних кислот був знижений у порівнянні з аналогами контрольної групи.
  Повний текст PDF - 167.155 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Кисців В.
  • Сірко Я.
  • Островська М.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Кисців В. О. Ліпідний склад тканин курей яєчного напряму продуктивності за різного рівня сульфату натрію у їх раціоні / В. О. Кисців, Я. М. Сірко, М. Ю. Островська // Біологія тварин. - 2014. - Т. 16, № 3. - С. 178. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2014_16_3_46.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Кисців Володимир Орестович (1982–) (біологічні науки)
  • Сірко Ярослав Миколайович (біологічні науки)
  • Островська Марта Юріївна (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського