Наукова періодика України | Біологія тварин | ||
Віщур О. І. Особливості утворення дієнових кон'югатів лінолевої кислоти у молочнокислих продуктах, які містять живі культури мікроорганізмів / О. І. Віщур, Р. А. Голубець, О. В. Голубець, А. М. Лазарєва, С. М. Шкаруба, О. І. Федько // Біологія тварин. - 2012. - Т. 14, № 1-2. - С. 585-590. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2012_14_1-2_97 Наведено дані щодо співвідношення транс-ізомерів олеїнової кислоти та дієнових кон'югатів у ліпідах, виділених із зразків молочнокислих продуктів, які містять живі культури мікроорганізмів. Одержані результати свідчать про те, що вміст кон'югованої лінолевої кислоти у йогуртах, збагачених живими культурами мікроорганізмів, не відрізняється від середніх показників, встановлених для ліпідів, виділених з інших молочних продуктів. Встановлено, що співвідношення дієнових кон'югатів залежить від видового складу популяції мікроорганізмів. Основним ізомером олеїнової кислоти є транс11-18:1, а лінолевої - цис9, транс11-18:2. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Віщур О. І. Особливості утворення дієнових кон'югатів лінолевої кислоти у молочнокислих продуктах, які містять живі культури мікроорганізмів / О. І. Віщур, Р. А. Голубець, О. В. Голубець, А. М. Лазарєва, С. М. Шкаруба, О. І. Федько // Біологія тварин. - 2012. - Т. 14, № 1-2. - С. 585-590. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2012_14_1-2_97.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |