Наукова періодика України Біологія тварин


Віщур О. І. 
Особливості утворення дієнових кон'югатів лінолевої кислоти у молочнокислих продуктах, які містять живі культури мікроорганізмів / О. І. Віщур, Р. А. Голубець, О. В. Голубець, А. М. Лазарєва, С. М. Шкаруба, О. І. Федько // Біологія тварин. - 2012. - Т. 14, № 1-2. - С. 585-590. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2012_14_1-2_97
Наведено дані щодо співвідношення транс-ізомерів олеїнової кислоти та дієнових кон'югатів у ліпідах, виділених із зразків молочнокислих продуктів, які містять живі культури мікроорганізмів. Одержані результати свідчать про те, що вміст кон'югованої лінолевої кислоти у йогуртах, збагачених живими культурами мікроорганізмів, не відрізняється від середніх показників, встановлених для ліпідів, виділених з інших молочних продуктів. Встановлено, що співвідношення дієнових кон'югатів залежить від видового складу популяції мікроорганізмів. Основним ізомером олеїнової кислоти є транс11-18:1, а лінолевої - цис9, транс11-18:2.
  Повний текст PDF - 521.925 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Віщур О.
  • Голубець Р.
  • Голубець О.
  • Лазарєва А.
  • Шкаруба С.
  • Федько О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Віщур О. І. Особливості утворення дієнових кон'югатів лінолевої кислоти у молочнокислих продуктах, які містять живі культури мікроорганізмів / О. І. Віщур, Р. А. Голубець, О. В. Голубець, А. М. Лазарєва, С. М. Шкаруба, О. І. Федько // Біологія тварин. - 2012. - Т. 14, № 1-2. - С. 585-590. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2012_14_1-2_97.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Віщур Олег Іванович (біологічні науки)
  • Голубець Руслан Анатолійович (біологічні науки)
  • Голубець Ольга Валеріївна (біологічні науки)
  • Шкаруба Сергій Миколайович (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського