Наукова періодика України | Біологія тварин | ||
Голова Н. В. Вплив додавання селену до раціону з високим вмістом жиру на концентрацію продуктів пероксидного окиснення у плазмі крові, вміст селену в молоці та молочну продуктивність корів / Н. В. Голова, І. В. Вудмаска // Біологія тварин. - 2012. - Т. 14, № 1-2. - С. 230-236. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2012_14_1-2_37 Наведено результати дослідження впливу заміни у раціоні корів частини зернових концентратів ріпаковою дертю та додавання до нього селену у кількості 0,3 мг на 1 кг сухої речовини у складі селен-містких дріжджів на антиоксидантний стан організму, вміст селену у молоці та молочну продуктивність. Встановлено, що у молоці вміст селену зростає непропорційно до підвищення його вмісту у раціоні. Зокрема, за збільшення кількості згодовуваного коровам селену у 5,5 - 6,0 разу його концентрація у молоці зростала у 1,69 - 1,98 разу, а добовий вихід селену з молоком - у 1,75 - 1,99 разу. Підвищення у раціоні, внаслідок введення ріпакової дерті, вмісту жиру супроводжувалося зростанням концентрації продуктів пероксидного окиснення у плазмі крові корів, додавання до раціону селену попереджувало цей ефект. Додавання селену до раціону з високим вмістом жиру підвищувало жирність молока корів з 3,24 до 3,45 %, тоді як на жирність молока корів, утримуваних на раціоні з нормальним вмістом жиру селен не впливав. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Голова Н. В. Вплив додавання селену до раціону з високим вмістом жиру на концентрацію продуктів пероксидного окиснення у плазмі крові, вміст селену в молоці та молочну продуктивність корів / Н. В. Голова, І. В. Вудмаска // Біологія тварин. - 2012. - Т. 14, № 1-2. - С. 230-236. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2012_14_1-2_37.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |