Наукова періодика України | Біологія тварин | ||
Makulska J. Reproduction and production strategies for high yielding dairy cows / J. Makulska, A. Stygar, Ł. Smagieł, A. Węglarz // Біологія тварин. - 2011. - Т. 13, № 1-2. - С. 359-368. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2011_13_1-2_59 Вивчено взаємозв'язок між тривалістю сухостійного та сервіс періодів і молочною продуктивністю висопродуктивних корів польської голштино-фризської чорно-рябої породи у перші 3 лактації та перші 5 повних лактацій. Вирізнено такі етапи зазначених періодів: сервіс-період: I - менше 115 днів, II - 115 - 195 днів, III - більше 195 днів, сухостійний період: I - менше 30, III - більше 60 днів. Найвищі надої молока, вихід жиру та протеїну, молока базисної жирності та базисної білковості виявлено за тривалості сервіс-періоду більше 195 днів, а сухостійного періоду - менше 30 днів. Показники молочної продуктивності у сухостійний період довший за 30 днів залишалися незмінними. Подовження сервіс-періоду збільшує тривалість лактації в середньому до 484 днів. У багатьох випадках високий надій за лактацію супроводжувався найнижчими добовими надоями в окремі дні. Більша кількість лактацій характеризується нижчими надоями, меншим виходом жиру та протеїну за лактацію. Одержані результати свідчать про те, що продовження сервіс-періоду позитивно впливає на надої у високопродуктивних корів. Скорочення сухостійного періоду до менш ніж 30 днів може мати переваги лише для найкращих корів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Makulska J. Reproduction and production strategies for high yielding dairy cows / J. Makulska, A. Stygar, Ł. Smagieł, A. Węglarz // Біологія тварин. - 2011. - Т. 13, № 1-2. - С. 359-368. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2011_13_1-2_59. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |