Наукова періодика України Біологія тварин


Цісарик О. Й. 
Транс-ізомери жирних кислот ліпідів крові та молока при згодовуванні коровам насіння ріпаку / О. Й. Цісарик, І. В. Вудмаска // Біологія тварин. - 2011. - Т. 13, № 1-2. - С. 261-270. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2011_13_1-2_42
Надано результати дослідження ізомерного складу жирних кислот (ЖК) плазми крові (ПК) і молока у разі включення до раціонів корів подрібненого насіння ріпаку (1,2 кг/добу) замість частини концентрованих кормів (адекватної за протеїном). Показано, що ліпідний комплекс насіння ріпаку викликає підвищення частки транс-ізомерів ЖК у ПК і молоці за рахунок транс-11 ізомерів, у цьому разі рівень транс-10 ізомерів не зазнає змін. Згодовування насіння ріпаку сприяє підвищенню біологічної цінності молочного жиру завдяки зростанню рівня вакценової кислоти та цис-9,транс-11 кон'югованої лінолевої кислоти, підвищенню ступеня ненасиченості, зниженню вмісту середньоланцюгових насичених ЖК і підвищенню співвідношення між ЖК n-3 і n-6 родин.
  Повний текст PDF - 343.45 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Цісарик О.
  • Вудмаска І.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Цісарик О. Й. Транс-ізомери жирних кислот ліпідів крові та молока при згодовуванні коровам насіння ріпаку / О. Й. Цісарик, І. В. Вудмаска // Біологія тварин. - 2011. - Т. 13, № 1-2. - С. 261-270. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2011_13_1-2_42.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Цісарик Орися Йосипівна (біологічні науки)
  • Цісарик Орися Йосифівна (біологічні науки)
  • Вудмаска Ігор Васильович (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського