Наукова періодика України Біологія тварин


Длябога Ю. З. 
Ліпідний склад плазми крові, печінки і скелетних м’язів щурів за експериментальної гіперхолестеринемії та її корекції риб’ячим жиром / Ю. З. Длябога // Біологія тварин. - 2011. - Т. 13, № 1-2. - С. 91-98. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2011_13_1-2_11
Показано, що за експериментальної гіперхолестеринемії (ЕГХ) вміст холестеролу в плазмі крові щурів найбільше зростає у ліпопротеїнів низької щільності. У плазмі крові щурів із ЕГХ і впливом згодовуваного їм риб'ячого жиру підвищується рівень ліпопротеїнів високої щільності. У щурів з ЕГХ вміст загальних ліпідів у плазмі крові та печінці зростає за рахунок триацилгліцеролів, етерифікованого та неетерифікованого холестеролу, а в скелетних м'язах - триацилгліцеролів і етерифікованого холестеролу. Додавання риб'ячого жиру до раціону щурів з ЕГХ нормалізує вміст загальних ліпідів, триацилгліцеролів, етерифікованого та неетерифікованого холестеролу в їх плазмі крові, печінці та скелетних м'язах. Інтактні щури, а також щури з ЕГХ та з ЕГХ, коригованою риб'ячим жиром, за період досліду (90 днів) збільшують свою живу масу відповідно в 1,04, 1,24 і 1,08 разу.
  Повний текст PDF - 378.653 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Длябога Ю.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Длябога Ю. З. Ліпідний склад плазми крові, печінки і скелетних м’язів щурів за експериментальної гіперхолестеринемії та її корекції риб’ячим жиром / Ю. З. Длябога // Біологія тварин. - 2011. - Т. 13, № 1-2. - С. 91-98. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2011_13_1-2_11.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Длябога Юлія Зиновіївна (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського