Наукова періодика України | Біологія тварин | ||
Невоструєва І. В. Вміст загальних та вільних амінокислот у рубці корів при згодовуванні екструдованого ріпакового шроту / І. В. Невоструєва, І. В. Вудмаска // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 2. - С. 225-228. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_2_36 Наведено результати досліджень впливу екструдованого ріпакового шроту на вміст білкових і вільних амінокислот у рубці корів. Встановлено, що збільшення в раціоні корів кількості важкорозщеплюваного протеїну призводить до зростання у вмісті рубця корів концентрації білкових амінокислот і зниження кількості вільних амінокислот, що зумовлено зменшенням протеолізу білків екструдованих домішок. У складі білків вмісту рубця корів, яким згодовували екструдований ріпаковий шрот, зростала концентрація лізину, аргініну, треоніну, валіну, метіоніну, ізолейцину, фенілаланіну, аспарагінової кислоти, проліну, цистину. Серед вільних амінокислот виявлено менше гістидину, аргініну, метіоніну, лейцину, глютамінової кислоти і проліну. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Невоструєва І. В. Вміст загальних та вільних амінокислот у рубці корів при згодовуванні екструдованого ріпакового шроту / І. В. Невоструєва, І. В. Вудмаска // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 2. - С. 225-228. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_2_36.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |