Наукова періодика України Біологія тварин


Дзень Є. О. 
Розщеплюваність кормів у рубці бугаїв за різної тривалості їх інкубації in situ та при введенні хелатної сполуки хрому у рубець / Є. О. Дзень // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 2. - С. 210-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_2_33
Наведено результати досліджень розщеплюваності органічної речовини пшениці, жита і ячменю у рубці бугаїв під час введення хелатної сполуки хрому у рубець та за різної тривалості їх інкубації in situ. Встановлено, що найвищий рівень розщеплення органічної речовини в усіх досліджуваних кормах встановлено протягом 4-годинної інкубації як під час утримання тварин на основному раціоні, так і при внесенні хромметіоніну в рубець бугаїв. Із збільшенням тривалості інкубації окремих зернових інгредієнтів корму у рубці швидкість і ступінь їх розщеплення зменшується. Внесення органічної сполуки хрому у рубець бугаїв збільшувало ступінь і швидкість деградації поживних речовин пшениці, жита і ячменю. Найвища швидкість розщеплення встановлена у пшениці як на основному раціоні, так і з внесенням у рубець хромметіоніну, а швидкість розщеплення жита і ячменю були майже однакові.
  Повний текст PDF - 324.997 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Дзень Є.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Дзень Є. О. Розщеплюваність кормів у рубці бугаїв за різної тривалості їх інкубації in situ та при введенні хелатної сполуки хрому у рубець / Є. О. Дзень // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 2. - С. 210-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_2_33.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Дзень Євген Олексійович (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського