Наукова періодика України Біологія тварин


Глухов О. З. 
Кормова і енергетична цінність Inula helenium l. в умовах Донбасу / О. З. Глухов, І. М. Остапко, Н. П. Купенко // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 2. - С. 205-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_2_32
Вперше визначена кормова і енергетична цінність Inula helenium L. Встановлено, що за умов Донбасу його надземна частина характеризується збалансованим хімічним складом (202,77 мг/100 г аскорбінової кислоти, 78,17 мкг/г каротину, сліди алкалоїдів, 10,51 % сирого протеїну, 1,50 % жиру, 21,74 % клітковини, 8,24 % гігровологи, 8,91 % золи, 67,41 кормових одиниць в 100 кг корму, 7,89 МДж/кг обмінної енергії, значна кількість Ca, Fe, Mn, Zn, Se, Co, які необхідні для підвищення імунітету та життєвого тонусу) та може бути використана під час виробництва кормів для сільськогосподарських тварин, а підземна - у ветеринарії. Деякі перевищення гранично допустимих концентрацій у кореневищах і коренях рослин цього виду відмічено за Fe. Тому вирощувати Inula helenium рекомендується на територіях, які розташовані удалині від промислових підприємств.
  Повний текст PDF - 337.405 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Глухов О.
  • Остапко І.
  • Купенко Н.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Глухов О. З. Кормова і енергетична цінність Inula helenium l. в умовах Донбасу / О. З. Глухов, І. М. Остапко, Н. П. Купенко // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 2. - С. 205-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_2_32.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Глухов Олександр Захарович (1945–) (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського