Наукова періодика України Біологія тварин


Дух О. І. 
Зміни вмісту токоферолу і продуктів ПОЛ у печінці курей та їх ембріонів залежно від рівня каротиноїдів у раціоні / О. І. Дух, С. О. Вовк // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 2. - С. 127-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_2_18
Встановлено, що між рівнем каротиноїдів у раціоні племінних курей у репродуктивний період і вмістом токоферолу та продуктів ПОЛ як у їх печінці, так і печінці ембріонів, існує тісний корелятивний зв'язок. Зокрема підвищення рівня каротиноїдів в комбікормі курей із 0,92 до 3,68 мг на голову на добу в період інтенсивної яйцекладки знижує рівень МДА і дієнових кон'югатів, а також незначно підвищується вміст токоферолу як у печінці дорослої птиці, так і в печінці ембріонів перед їх вилупленням, що є важливим біохімічним механізмом у плані профілактики виникнення оксидативного стресу в добових курчат.
  Повний текст PDF - 379.371 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Дух О.
  • Вовк С.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Дух О. І. Зміни вмісту токоферолу і продуктів ПОЛ у печінці курей та їх ембріонів залежно від рівня каротиноїдів у раціоні / О. І. Дух, С. О. Вовк // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 2. - С. 127-131. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_2_18.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Дух Ольга Ігорівна (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського