Наукова періодика України Біологія тварин


Гудима В. Ю. 
Жирнокислотний склад загальних ліпідів у печінці і яйцепроводі курей-несучок за різного рівня вітаміну Д3 в раціоні / В. Ю. Гудима, В. Г. Янович // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 2. - С. 113-116. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_2_15
Наведено дані про жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки і яйцепроводу курей-несучок, яким протягом місяця згодовували комбікорм з вмістом вітаміну Д3 1250, 2500 і 3750 IО/кг. Встановлено, що в разі підвищення рівня вітаміну Д3 у комбікормі на 50 % від норми в загальних ліпідах печінки курей-несучок збільшується відносний вміст олеїнової і лінолевої кислот. У разі підвищення рівня вітаміну Д3 у раціоні курей-несучок до 3750 IО/кг у загальних ліпідах яйцепроводу курей-несучок дозозалежно вірогідно зменшується відносний вміст олеїнової кислоти і збільшується відносний вміст лінолевої, ліноленової і арахідонової кислот.
  Повний текст PDF - 295.294 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Гудима В.
  • Янович В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Гудима В. Ю. Жирнокислотний склад загальних ліпідів у печінці і яйцепроводі курей-несучок за різного рівня вітаміну Д3 в раціоні / В. Ю. Гудима, В. Г. Янович // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 2. - С. 113-116. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_2_15.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Гудима Володимира Юріївна (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського