Наукова періодика України Біологія тварин


Стапай П. В. 
Особливості хімічного складу і біологічної цінності молока овець / П. В. Стапай, Л. Р. Бурда // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 1. - С. 44-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_1_6
Узагальнено дані літератури і результати власних досліджень щодо хімічного і біохімічного складу молока овець, корів і кіз. Показано, що молоко овець відзначається вищим вмістом усіх його компонентів у порівнянні з молоком корів і кіз. У результаті цього калорійність овечого молока є майже у двічі вищою в порівнянні з молоком корів і кіз. За вмістом насичених і мононенасичених жирних кислот овече молоко займає проміжне місце. Характерною особливістю овечого молока є високий вміст поліненасичених жирних кислот. У порівнянні з козячим молоком їх є на 30 % більше, а у порівнянні з коров'ячим - на 39 %. Овече молоко також характеризується меншим вмістом насичених середньоланцюгових жирних кислот С12:0, С14:0 і С16:0. У сумі кількість цих кислот є менша, ніж у молоці корів та кіз.
  Повний текст PDF - 285.77 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Стапай П.
  • Бурда Л.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Стапай П. В. Особливості хімічного складу і біологічної цінності молока овець / П. В. Стапай, Л. Р. Бурда // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 1. - С. 44-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_1_6.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Стапай Петро Васильович (1944–) (сільськогосподарські науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського