Наукова періодика України | Біологія тварин | ||
Гунчак А. В. Видові особливості ліпідного складу та вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів у тканинах печінки і жовтків яєць індиків та гусей / А. В. Гунчак, В. О. Кисців, І. Б. Ратич // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 1. - С. 71-75. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_1_11 У результаті дослідження видових особливостей ліпідного обміну в індиків та гусей встановлено, що концентрація загальних ліпідів печінки індиків є вищою у 1,9 разу, ніж у гусей, а у жовтку яєць - приблизно однаковою. У складі загальних ліпідів печінки індиків був більшим як відносний, так і абсолютний вміст моно- і диацилгліцеролів, вільного холестеролу і абсолютний вміст фосфоліпідів, неетерифікованих жирних кислот та триацилгліцеролів, ніж у гусей. У жовтках індичих яєць, у порівнянні з гусячими, вищий рівень вільного холестеролу, триацилгліцеролів, ефірів холестеролу і менший - фосфоліпідів та моно- і диацилгліцеролів. Дослідження вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів показало, що в печінці індиків перевищував рівень гідроперекисів ліпідів та ТБК-активних речовин, а у жовтках яєць - лише рівень ТБК-активних продуктів, у порівнянні з гусьми. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Гунчак А. В. Видові особливості ліпідного складу та вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів у тканинах печінки і жовтків яєць індиків та гусей / А. В. Гунчак, В. О. Кисців, І. Б. Ратич // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 1. - С. 71-75. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_1_11.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |