Наукова періодика України Biotechnologia Acta


Oriabinska L. 
Lactobacillus as producers of extracellular tannase / L. Oriabinska, O. Dziuba, O. Dugan // Biotechnologia Acta. - 2018. - Vol. 11, № 5. - С. 65-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2018_11_5_9
Мета роботи - пошук штамів молочнокислих бактерій, здатних синтезувати позаклітинний ензим таназу, необхідний для розщеплення харчових танінів. Одним з продуктів ензиматичної трансформації танінів є галова кислота, яка, в свою чергу, виявляє антиоксидантні та онкопротекторні властивості. У результаті скринінгу відібрано два біосумісні штами молочнокислих бактерій - L. rhamnosus LB3 та L. delbrueckii subsp. delbrueckii з високим рівнем продуктивності ензиму. Максимум нагромадження танази, що відповідав рівню 0,031 +- 0,002 U/ml для L. rhamnosus LB3 і 0,03 +- 0,002 U/ml для L. delbrueckii subsp. delbrueckii, спостерігали через 48 год культивування. Для обох штамів показано швидкий ріст та продуктивність танази на середовищі MRS за присутності глюкози або лактози як джерела вуглецю. Виявлено, що галова кислота, яка була необхідним компонентом середовища як індуктор цільового ензиму, не впливала на нагроадження біомаси лактобактерій. Відібрани штами становлять інтерес як продуценти двокомпонентного пробіотику з антиоксидантними властивостями та потребують подальшого дослідження.
  Повний текст PDF - 341.24 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Oriabinska L.
  • Dziuba O.
  • Dugan O.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Oriabinska L. Lactobacillus as producers of extracellular tannase / L. Oriabinska, O. Dziuba, O. Dugan // Biotechnologia Acta. - 2018. - Vol. 11, № 5. - С. 65-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2018_11_5_9.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського