Наукова періодика України | Biotechnologia Acta | ||
Suleimenova Zh. B. Alpha-amylase production from Aspergillus oryzae M in submerged fermentation / Zh. B. Suleimenova, Zh. K. Saduyeva, Zh. K. Rakhmetova // Biotechnologia Acta. - 2016. - Vol. 9, № 4. - С. 77-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2016_9_4_12 Мета дослідження - одержання високоактивного штаму-продуцента alpha-амілази на основі іммобілізації гриба Aspergillus oryzae M за умов глибинного культивування за розробленим раніше методом селекції мікроорганізмів. Об'єктами досліджень слугували 8 штамів роду Aspergillus з колекції Інституту мікробіології і вірусології. Первинний відбір активної культури проводили за допомогою якісного методу шляхом вимірювання діаметра зон гідролізу досліджуваними культурами субстрату (крохмалю) на третю добу інкубації за <$E30~symbol Р roman C> (у мм). Найбільшою активністю відзначався штам Aspergillus oryzae M. Проведено тривале культивування відібраного продуцента alpha-амілази Aspergillus oryzae M протягом 42-х діб. Активність alpha-амілази варіювала від 286 до 502 од/мл. Відзначено, що культуральна рідина прозора і не вимагає додаткової фільтрації, легко відділяється від міцелію. Пропонований метод селекції надав змогу підвищити активність альфа-амілази з 321 од/мл (до іммобілізації) до 502 од/мл (після іммобілізації), а також надав змогу зберегти активність культури протягом тривалого періоду часу. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Suleimenova Zh. B. Alpha-amylase production from Aspergillus oryzae M in submerged fermentation / Zh. B. Suleimenova, Zh. K. Saduyeva, Zh. K. Rakhmetova // Biotechnologia Acta. - 2016. - Vol. 9, № 4. - С. 77-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2016_9_4_12. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |