Наукова періодика України Biotechnologia Acta


Yumnam S. 
Optimization of tannase positive probiotic production by surface response methodology / S. Yumnam, B. Prasanna, L. B. Oriabinska, L. A. Khrokalo, O. M. Dugan // Biotechnologia Acta. - 2014. - Vol. 7, № 5. - С. 62-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2014_7_5_9
Мета роботи - дослідження за умов in vitro пробіотичних властивостей та оптимізації продукування позаклітинного ензиму таннази у восьми штамів Lactobacillus, одержаних із музейних культур. Для вивчення промислової продуктивності обрали штам L. plantarum MTCC 2621, толерантний до кислот та жовчі, стійкий до дії антибіотиків, з підвищеною таназною активністю. Оптимізацію живильного середовища в 3-літровому біореакторі було проведено з використанням методики відгуку поверхні на основі повного факторного аналізу головних компонент. Факторний аналіз 2<^>3, розширений шістьма додатковими точками (<$E alpha> = 1,68) і шістьма повторними навколо центральної точки, відтворено в 20 експериментах. Встановлено оптимальні параметри живильного середовища: pH 5,69, вміст лактози - 128,58 г/л, пептону - 8 г/л. За використання оптимізованого живильного середовища одержано 10-кратне підвищення продукції біомаси порівняно із застосуванням стандартного середовища MRS.
  Повний текст PDF - 234.342 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Yumnam S.
  • Prasanna B.
  • Oriabinska L.
  • Khrokalo L.
  • Dugan O.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Yumnam S. Optimization of tannase positive probiotic production by surface response methodology / S. Yumnam, B. Prasanna, L. B. Oriabinska, L. A. Khrokalo, O. M. Dugan // Biotechnologia Acta. - 2014. - Vol. 7, № 5. - С. 62-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2014_7_5_9.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського