Наукова періодика України Biotechnologia Acta


Даниленко С. Г. 
Добір мікроорганізмів для ферментації м’ясної сировини / С. Г. Даниленко, Н. Ф. Кігель, Г. В. Бурцева // Biotechnologia Acta. - 2014. - Vol. 7, № 4. - С. 107-117. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2014_7_4_15
Розглянуто основні критерії та методи добору мікроорганізмів із широким спектром біологічних і технологічних властивостей для ферментації м'ясної сировини. Приділено увагу основним групам мікроорганізмів, що є перспективними для створення бактеріальних препаратів, а саме: Micrococсus, Staphylococcus, Lactobacillus, Bifidobacterium, Propionibacterium. Встановлено, що основними критеріями відбору мікроорганізмів до складу бактеріальних препаратів є здатність до розвитку в специфічній еконіші - м'ясній сировині та ступінь впливу мікроорганізмів на смакоароматичні характеристики готового продукту в умовах інтенсифікації технологій виробництва м'ясопродуктів. Розглянуто методи, що їх застосовують для пошуку та селекції технологічно перспективних штамів із різних природних джерел (свіжої м'ясної сировини, фаршу, м'ясних, молочних, кисломолочних продуктів, овочей, фруктів, розсолів та сумішей для посолу).
  Повний текст PDF - 144.617 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Даниленко С.
  • Кігель Н.
  • Бурцева Г.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Даниленко С. Г. Добір мікроорганізмів для ферментації м’ясної сировини / С. Г. Даниленко, Н. Ф. Кігель, Г. В. Бурцева // Biotechnologia Acta. - 2014. - Vol. 7, № 4. - С. 107-117. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2014_7_4_15.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Даниленко Світлана Григорівна (технічні науки)
  • Кігель Наталя Федорівна (біологічні науки)
  • Бурцева Ганна Володимирівна (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського