Наукова періодика України Biotechnologia Acta


Ракша-Слюсарева О. А. 
Використання вторинних продуктів перероблення ріпаку в харчовій промисловості / О. А. Ракша-Слюсарева, В. О. Круль, О. А. Слюсарев // Biotechnologia Acta. - 2014. - Vol. 7, № 2. - С. 114-117. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2014_7_2_14
У процесі одержання олії й біодизеля з насіння ріпаку утворюються вторинні продукти переробки, які на цей час раціонально не використовуються. Роботу присвячено проблемам можливого застосування їх у харчовій промисловості. Під час виготовлення харчового продукту для спеціального дієтичного споживання було застосова но електрофізичний (обробка гідроелектроімпульсом) і фізичні (сушіння, подрібнення, обробка паром) методи оброблення сировини. Завдяки впровадженню технології перероблення ріпакової макухи одержують сировину, яка є придатною для використання в харчовій промисловості. На основі цієї сировини розроблено "Харчовий продукт для спеціального дієтичного харчування "Ріпаковий"". До його складу входить ріпакова макуха із насіння з низьким вмістом глюкозинолатів та ерукової кислоти, що була оброблена гідроелектроімпульсом, піддана сушінню в сухо жаровій шафі або конвективній сушарці, подрібненню та знеззараженню з використанням розробленої щадної технології для збереження біологічно активних речовин. Виробництво цього продукту сприятиме вирішенню проблеми раціональної утилізації ріпакової макухи і розширення асортименту харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання.
  Повний текст PDF - 165.245 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Ракша-Слюсарева О.
  • Круль В.
  • Слюсарев О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Ракша-Слюсарева О. А. Використання вторинних продуктів перероблення ріпаку в харчовій промисловості / О. А. Ракша-Слюсарева, В. О. Круль, О. А. Слюсарев // Biotechnologia Acta. - 2014. - Vol. 7, № 2. - С. 114-117. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2014_7_2_14.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Ракша-Слюсарева Олена Анатоліївна (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського