Наукова періодика України | Biotechnologia Acta | ||
Поліщук Г. Є. Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива / Г. Є. Поліщук, О. В. Гулак, А. В. Згурський, М. М. Антонюк // Biotechnology. - 2011. - Vol. 4, № 4. - С. 95-100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2011_4_4_12 Першочерговим завданням молочної промисловості є виробництво якісних і безпечних для здоров'я населення продуктів. Незважаючи на стрімкий розвиток вітчизняної харчової промисловості та розширення асортименту молочних продуктів із застосуванням харчових домішок, в інноваційних технологіях дедалі більше переважають поняття "збагачення" та "натуральність". Ця тенденція зумовлює зростання попиту на молочні продукти, збагачені рослинними домішками. Наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки й можуть бути використані у виробництві морозива. Виявлено антимікробну активність екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди стосовно патогенних тест-культур. Антимікробну дію найбільш ефективних екстрактів троянди та гібіскусу можна пояснити більшою кількістю фенольних сполук (0,149 та 0,140 мг/см<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Поліщук Г. Є. Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива / Г. Є. Поліщук, О. В. Гулак, А. В. Згурський, М. М. Антонюк // Biotechnology. - 2011. - Vol. 4, № 4. - С. 95-100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2011_4_4_12. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |