Наукова періодика України | Бізнес Інформ | ||
Печенюк А. П. Реалізація національної етнокультурної компоненти сільського туризму в умовах глобалізаційних викликів / А. П. Печенюк // Бізнес Інформ. - 2019. - № 9. - С. 57-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2019_9_9 Мета роботи - формування ефективної маркетингової моделі реалізації етнокультурної компоненти в сільському туризмі в умовах глобалізаційних викликів. У дослідженні використано метод порівняння - для визначення рівня ідентичності громадянського суспільства та якості освіти; метод системного підходу - при розгляді етнокультурної компоненти як системи, що складається з певної кількості взаємозв'язаних між собою елементів, які, взаємодіючи, формують туристичну свідомість; метод наукової абстракції - при виділенні в досліджуваних явищах типових зв'язків, що дозволило сформувати в узагальненому вигляді напрямки та критерії розвитку туристичної діяльності. Визначено загальні тенденції світового розвитку. Встановлено особливості національно-культурної ідентифікації в умовах глобалізаційних викликів. Досліджено підходи до формування етнокультурної складової народу та її окремих компонентів. Виявлено рівень національної ідентичності громадян з позицій їх відкритості до туристичної діяльності. Встановлено, що українське суспільство загалом не має чітко визначених національних орієнтирів. Обгрунтовано потребу формування туристичної свідомості громадян і реалізації національної етнокультурної компоненти в сільському туризмі. Запропоновано складові етнокультурної компоненти та базис для їх формування. Розроблено модель взаємодії суб'єктів сільського туризму з урахуванням означеного базису, що сприятиме формуванню концепції розвитку сільського туризму, основу якої складатимуть когнітивні етнокультурні потреби споживачів. Перспективою подальших досліджень у даному напрямі є розробка методичних та оціночних параметрів визначення ефективності запропонованих заходів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Печенюк А. П. Реалізація національної етнокультурної компоненти сільського туризму в умовах глобалізаційних викликів / А. П. Печенюк // Бізнес Інформ. - 2019. - № 9. - С. 57-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2019_9_9.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |