Наукова періодика України Бізнес Інформ


Давидова О. Ю. 
Інноваційне управління розвитком підприємств готельно-ресторанного господарства: концептуальний аспект / О. Ю. Давидова // Бізнес Інформ. - 2018. - № 6. - С. 139-144. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_6_20
Мета роботи - формування концепції інноваційного управління розвитком підприємств готельно-ресторанного господарства як економічних систем у сучасних ринкових умовах. Визначено, що рушійною силою перетворень у рамках підприємства є інноваційне управління його розвитком, ефективність якого визначається характером змін зовнішнього середовища, спроможністю підприємства адекватно сприймати ці процеси і перебудовуватися відповідно до об'єктивних закономірностей. Проведено теоретичний аналіз дозволив виділити головні риси адаптації з позицій системного, ситуаційного й процесного підходів та представити основні елементи адаптації. Визначено, що інноваційність управління економічними процесами є складним та недооціненим явищем, що включає в себе управління змінами, орієнтацію на результат і спроможність. За результатами проведеного дослідження запропоновано концепцію інноваційного управління розвитком підприємств готельно-ресторанного господарства як економічних систем.Викладено загальнотеоретичні, методологічні та практичні основи інноваційного управління розвитком підприємств (ІУРП). Висвітлено теоретичні засади ІУРП, простежено трансформацію концептуальних поглядів щодо ІУРП. Запропоновано методологічне підгрунтя формування й оцінки ІУРП. Розглянуто інноватику як основу формування методологічних аспектів ІУРП. Проведено діагностику детермінант і передумов формування моделей ІУРП готельно-ресторанного господарства (ГРГ). Розкрито особливості розвитку підприємств ГРГ України. Запропоновано наукові підходи до визначення ефективності системи ІУРП ГРГ і концептуальні основи ІУРП ГРГ. Особливу увагу приділено питанням діагностики та підвищення ефективності ІУРП, методологічного підгрунтя та концептуальним основам формування й оцінки ІУРП ГРГ.
  Повний текст PDF - 410.456 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Давидова О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Давидова О. Ю. Інноваційне управління розвитком підприємств готельно-ресторанного господарства: концептуальний аспект / О. Ю. Давидова // Бізнес Інформ. - 2018. - № 6. - С. 139-144. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_6_20.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Давидова Оксана Юріївна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського