Снісарчук І. В. 
Управління маркетинговим потенціалом закладів вищої освіти шляхом формування ендавменту / І. В. Снісарчук // Бізнес Інформ. - 2018. - № 5. - С. 514-521. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_5_79
Розглянуто роль ендавменту (сталого фонду) в управлінні маркетинговим потенціалом закладів вищої освіти. Проаналізовано широту використання сталого фонду в Україні як засобу управління потенціалом. Виявлено освітні установи, що започаткували практику використання ендавменту в українському освітньому просторі. Досліджено зарубіжний досвід використання ендавменту та управління ним. Проаналізовано найбагатші університети світу за розміром ендавменту та здійснено ранжування добробуту закладів освіти за належністю до певних країн. Виявлено відмінності між результатами фандрайзингової діяльності: благодійною допомогою та сталим фондом, розкрито особливості використання кожного з них. Приділено увагу питанню аутсорсингу управління ендавментом. Розроблено схему управління маркетинговим потенціалом на засадах заснування сталого фонду. Обгрунтовано необхідність формування ендавментів для освітнього простору закладів вищої освіти як засобу збереження конкурентоспроможних позицій, створення культури донорства в Україні та успішного управління маркетинговим потенціалом.
  Повний текст PDF - 261.705 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Снісарчук І.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Снісарчук І. В. Управління маркетинговим потенціалом закладів вищої освіти шляхом формування ендавменту / І. В. Снісарчук // Бізнес Інформ. - 2018. - № 5. - С. 514-521. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_5_79.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського