Наукова періодика України | Бізнес Інформ | ||
Школьник І. О. Таксонометричний підхід в оцінюванні фінансової стійкості підприємств цукрової галузі / І. О. Школьник, І. В. Діденко, О. С. Гавришенко // Бізнес Інформ. - 2018. - № 5. - С. 358-366. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_5_54 Досліджено існуючі методичні підходи до оцінювання фінансової стійкості, а також розроблено та апробовано таксономічний показник її оцінки на прикладі підприємств цукрової галузі України. Проаналізовано основні науково-методичні підходи до оцінки фінансової стійкості підприємств та визначено їх характерні риси. Для проведення інтегральної оцінки фінансової стійкості застосовано таксономічний підхід. Визначено групи показників, на основі яких здійснюється інтегральна оцінка фінансової стійкості підприємств: платоспроможність, прибутковість, виробнича стійкість та безпосередньо показники фінансової стійкості. Розраховано таксономічний показник фінансової стійкості підприємств цукрової галузі України та проведено аналіз динаміки його зміни за період 2009 - 2016 рр. Визначено основні фактори, які здійснюють безпосередній вплив на рівень фінансової стійкості підприємств досліджуваної галузі. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Школьник І. О. Таксонометричний підхід в оцінюванні фінансової стійкості підприємств цукрової галузі / І. О. Школьник, І. В. Діденко, О. С. Гавришенко // Бізнес Інформ. - 2018. - № 5. - С. 358-366. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_5_54.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |